top of page
Talent

JOUW TALENT IS NIETS WAARD

ALS HET NIET OP DE JUISTE PLEK
TOT UITING KOMT

Als ik denk aan een geluksmoment en mijn essentie, denk ik onherroepelijk terug aan het moment dat ik als coach werd ingeroepen binnen een groot IT bedrijf. 

De twee compagnons en een manager bevonden zich in een impasse die het grote geheel sluimerend boycotte. Alle drie probeerden ze naarstig hun visie na te streven.

Toch was er sprake van scheefgroei. De visie van de compagnons bleek niet werkbaar voor de manager. Opgeven en uit het bedrijf vertrekken was voor de manager een optie die steeds duidelijker aan zijn horizon prijkte. 

 

Ik kreeg de toffe kans om er op mijn manier mee aan de slag te gaan. Ik sprak met één van de eigenaren. Hij wilde de manager niet kwijt, maar zag ook in dat hoe het nu liep, er geen voordeel meer te behalen viel, voor niemand. De andere compagnon had de hoop eigenlijk al opgegeven. Ik sprak de manager over zijn visie, zijn dromen, zijn energiegevers en hoe hij zijn kracht gaandeweg was kwijt geraakt. Ik stelde vragen en legde patronen en pijnpunten bloot, die niemand ooit tevoren had waargenomen. Er was een nieuw startpunt ontdekt.

 

Niet veel later sprak ik de compagnons opnieuw. Er was iets groots en goeds veranderd. De manager bleek een ware verbinder. Hij was de brug tussen twee afdelingen, de schakel die men lange tijd mistte in het grotere geheel. 

Er werd een nieuwe, passende functie voor hem gecreëerd, en het vuur was in alle ogen terug.

Het team had de doelen weer duidelijk, en, nog veel belangrijker: De mensen zaten dáár waar ze moesten zijn, om in hun volledige potentieel, hun kracht te beoefenen.

 

Want, en dat blijkt telkens weer:

-Jouw talent is niets waard als het niet op de juiste plek tot uiting komt.-

Faith - Focus - Finish

Full Potential logo
bottom of page